2 Μαΐου 2018

Η ΕΡΤ3 στη 15η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Η ΕΡΤ3 στη 15η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης
Η ΕΡΤ3, πιστή στην κάλυψη των μεγάλων πολιτιστικών γεγονότων της Θεσσαλονίκης, συμμετέχει με τη Λέσχη Ανάγνωσης και με το πολιτιστικό της ραδιόφωνο 9.58fm, με εκθεσιακό χώρο και ραδιοφωνικό στούντιο στο Περίπτερο 15 (θέση 13Α) στη 15η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης που διοργανώνεται από τις 3 έως τις 6 Μαΐου 2018 στη ΔΕΘ.
Στον χώρο της ΕΡΤ3 υπάρχουν εκθέματα: έντυπο υλικό, βιβλία και ψηφιακοί δίσκοι παραγωγής της ΕΡΤ3 από το αρχείο του δημοσιογράφου και συντονιστή της Λέσχης Ανάγνωσης Γιώργου Καλιετζίδη. Από το ραδιοφωνικό στούντιο που λειτουργεί στην Έκθεση γίνονται καθ’ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης απευθείας τετράωρες μεταδόσεις σε ειδικές εκπομπές από τον 9.58fm και γίνονται συνδέσεις και ενημέρωση στα δελτία ειδήσεων και τη ραδιοεφημερίδα του Ραδιοφωνικού Σταθμού Μακεδονίας της ΕΡΤ3 .
 Ειδικότερα, την Πέμπτη, 3 Μαΐου 2018, ο 9.58fm εκπέμπει από τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου ζωντανά από τις 6 το απόγευμα, ενώ από τις 19:30 μεταδίδει σε απευθείας σύνδεση την τελετή εγκαινίων της φετινής διοργάνωσης. Οι εκπομπές του ραδιοφώνου του Πολιτισμού της ΕΡΤ3 από την «καρδιά» της 15ης Δ.Ε.Β.Θ έχουν προγραμματιστεί για την Παρασκευή, 4 Μαΐου (12:00-16:00), το Σάββατο, 5 Μαΐου (10:00-12:00 και 16:00-18:00) και την Κυριακή, 6 Μαΐου (10:00-12:00 και 14:00-16:00) με τους δημοσιογράφους και παραγωγούς Ντίνα Γιαννούτσου, Φωτεινή Γιολτζίδου, Αναστασία Γρηγοριάδου, Θανάση Γωγάδη, Γιώργο Καλιεντζίδη, Ελένη Κουρτίδου, Πένυ Τομπρή, Αλέξανδρο Τριανταφύλλου, Γιάννη Τσολακίδη και την Πία Μπακογιώργου στις μουσικές επιλογές.
 
  
Εκδηλώσεις – παρουσία της ΕΡΤ3 στο πλαίσιο της διοργάνωσης
Την Κυριακή, 6 Μαΐου 2018, από τις 17:00 έως τις 18:00, η Διεθνής Εταιρία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη, διοργανώνει εκδήλωση – προβολή του ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ3 «Πάνω από όλα το έργο» στην αίθουσα προβολών, που βρίσκεται δίπλα από την αίθουσα ΜΑΤΑΡΟΑ (Περ.13). Η προβολή του ντοκιμαντέρ, το οποίο θα προλογίσει ο δημοσιογράφος- μουσικός Αλέξανδρος Τριανταφύλλου, ακολουθεί την εκδήλωση «Νίκος Καζαντζάκης, ταξιδευτής του κόσμου» που διοργανώνεται από τις 16:00 έως τις 17:00 στην αίθουσα ΑΡΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ (Περ.13)
Λίγο αργότερα, στις 19:00 ο 9.58fm, η Λέσχη Ανάγνωσης της ΕΡΤ3 και η Εταιρία Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης συνδιοργανώνουν εκδήλωση με θέμα: «Η κοινωνική παρέμβαση της Λογοτεχνίας μέσα από τις Λέσχες Ανάγνωσης» με ομιλητές τον Πρόεδρο της Εταιρίας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης Ηλία Κουτσούκο και τον συντονιστή της Λέσχης Ανάγνωσης της ΕΡΤ3 Γιώργο Καλιεντζίδη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα ΒΑΒΕΛ. (Περ.15)
 
Στοιχεία για το Ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ3 «Πάνω από όλα το έργο» για τον Νίκο Καζαντζάκη
Ερευνητές, καθηγητές πανεπιστημίου, που ασχολήθηκαν με τον μεγάλο Κρητικό και παγκόσμιο δημιουργό, αλλά και απλοί καθημερινοί άνθρωποι, αφηγούνται ιστορίες που έζησαν και άκουσαν, σκιαγραφώντας  τη ζωή και το έργο του. Η σχέση του με τον Θεό, το ταξίδι, τον έρωτα, τη φιλοσοφία, τη φιλία, την αγάπη, τη μουσική και το όνειρο καταγράφεται  σε  γυρίσματα που έγιναν στην  Κρήτη, την Αίγινα τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα. Το ντοκιμαντέρ είναι η αλήθεια της προσωπικής του πορείας, μιας πορείας που ταυτίζεται με τη ζωή και το έργο του.
Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Τάνια Χατζηγεωργίου
Έρευνα – Δημοσιογραφική & Μουσική Επιμέλεια: Αλέξανδρος Τριανταφύλλου – Ηλιάνα Σκουλή
Πρωτότυπη μουσική: Αλέξανδρος Τριανταφύλλου
Εικονοληψία: Γιώργος Παναγιωτάκης, Τέλης Μεταξάς, Κώστας Σταματίου, Γιάννης Παρίσης, Νίκος Σταυρόπουλος
Μοντάζ: Γιάννης Ουρουντζόγλου
Διεύθυνση παραγωγής: Βίλη Κουτσουφλιανιώτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου