28 Ιουλίου 2015

Χρίστος Τσολάκης, ο δάσκαλος- τρία χρόνια μετά



Ο Χρίστος Τσολάκης
(30 Ιανουαρίου 1935-30 Ιουλίου 2012)

                     


                               ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΡΙΑ
                          ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
                                                                                                                                   ΑΓΓΕΛΑΚΗ 2, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 546 36, ΤΗΛ: 2310 299541  FAX: 299550 Email : tsakiri.press@gmail.com

 

Θεσσαλονίκη, 28 Ιουλίου 2015


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Αφιέρωμα της ΕΡΤ3
στον αλησμόνητο δάσκαλο Χρίστο Τσολάκη

Με αφορμή τη συμπλήρωση τριών χρόνων από το θάνατο του Χρίστου Τσολάκη, η ΕΡΤ3 τιμά τη μνήμη του αείμνηστου «δασκάλου της καρδιάς»,  προγραμματίζοντας μία εκπομπή κι ένα ντοκιμαντέρ με τον ίδιο τον παιδαγωγό να μιλά για την ελληνική γλώσσα την οποία υπηρέτησε με αγάπη, αφοσίωση και σεβασμό. 
Την Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2015, στις 21:00, στην «Αρχειοθήκη 3» της ΕΡΤ3, μεταδίδεται η εκπομπή «Εκ του Πλησίον», στην οποία καλεσμένος του Κώστα Μπλιάτκα, ήταν ο ομότιμος καθηγητής Νεοελληνικής Γλώσσας του Α.Π.Θ. Ο διακεκριμένος γλωσσολόγος μίλησε για την αξία της ελληνικής γλώσσας στη σύγχρονη κοινωνία, τις αξίες της Παιδείας και τις ευθύνες των εκπαιδευτικών και γονέων ενώπιον των προβλημάτων της νέας γενιάς. Την εκπομπή σκηνοθέτησε ο Γιώργος Μπότσος.
Την Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2015, στις 23:00, μεταδίδεται το ντοκιμαντέρ «Εζήτησα να ξυπνήσω ψυχές» από τη σειρά «Ο Αιώνας της Θεσσαλονίκης» σε δημοσιογραφική επιμέλεια Θωμά Σιώμου και σκηνοθεσία Κώστα Κουμαρίδη, με τη συγκλονιστική αφήγηση του Χρίστου Τσολάκη για τις ιστορικές στιγμές της Παιδείας στη Θεσσαλονίκη.

ΕΡΤ3… παντού! Επανασυντονιστείτε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου