4 Ιουνίου 2014

Ευρήματα:Τα 100 καλύτερα βιβλία της νεοελληνικής λογοτεχνίας / Έρευνα της Book Press & του βιβλιοπωλείου Πολιτεία


Η έρευνα πραγματοποιήθηκε το 2013 από την ιστοσελίδα bookpress.gr και το βιβλιοπωλείο Πολιτείαγια να διαμορφωθεί μια λίστα με  Τα 100 καλύτερα βιβλία της νεοελληνικής λογοτεχνίας των τελευταίων δύο αιώνων (1813-2013) , με τη συμμετοχή 120 λογοτεχνών. 

Από τους συγγραφείς ζητήθηκε να δηλώσουν τα 20 βιβλία που αξιολόγησε ο καθένας ως τα καλύτερα, σύμφωνα με τις αναγνωστικές προτιμήσεις τους, την κρίση τους για την επιρροή που άσκησαν ή άλλα κριτήρια που καθορίζουν τις επιλογές τους. Στα βιβλία αυτά μπορούσαν να περιλαμβάνονται τίτλοι πεζογραφίας, μυθιστορήματα ή διηγήματα, ποιητικές συλλογές (μεμονωμένες, συγκεντρωτικές ή άπαντα) και θεατρικά έργα.

Εδώ βρίσκουμε τη λίστα: http://www.bookpress.gr, όπου συναντάμε και βιβλία που διαβάσαμε στην Λέσχη μας, όπως το μυθιστόρημα  "Η Κασσάνδρα και ο Λύκος", της Μαργαρίτας Καραπάνου, καθώς η τριλογία του Στρατή Τσίρκα "Ακυβέρνητες Πολιτείες".  












Επειδή είναι όλα πια υπό συζήτηση, ακόμη και τα 100 καλύτερα βιβλία της νεοελληνικής λογοτεχνίας των τελευταίων δύο αιώνων, αλλά και επειδή μας αρέσει η κουβέντα... αναρωτιόμαστε μεγαλόφωνα και περιμένουμε και τις δικές σας απόψεις!
Τι σημαίνουν για εσάς οι λίστες των καλύτερων;
Τις διαβάζετε; 
Τις αγνοείτε;
Τις έχετε κολλημένες με μαγνητάκια στο ψυγείο σας; 

Μήπως είστε έτοιμοι να τρέξετε στο πλησιέστερο βιβλιοπωλείο;
Ποιες θα ήταν σίγουρα και  προσωπικές σας επιλογές; 
Σας έλειψε  κάποιο  βιβλίο από την λίστα; 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου